Senatul respinge plata CAS si CASS pentru contractele part-time la nivelul salariului minim

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 19:07
1053 citiri
Senatul respinge plata CAS si CASS pentru contractele part-time la nivelul salariului minim
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatul a respins marti, in calitate de prima camera sesizata, ordonanta de guvern privind introducerea pentru angajatori a obligatiei de a plati CAS si CASS la nivelul salariului minim pentru salariatii cu timp partial de munca.

Votul din plenul Senatului vine dupa ce si Comisia de Buget-Finante a aceleiasi Camere, condusa de social-democratul Eugen Teodorovici, a adoptat un raport de respingere a ordonantei la finalul lunii trecute.

Senatul este prima camera sesizata in acest caz, urmand ca forul decizional sa fie Camera Deputatilor.

Guvernul a aprobat, in sedinta din 20 iulie, o ordonanta privind introducerea pentru angajatori a obligatiei de a plati CAS si CASS la nivelul salariului minim, astazi de 1.450 lei, pentru salariatii cu timp partial de munca, indiferent daca remuneratia este sub nivelul salariului minim, exceptie de la aceasta prevedere facand elevii, studentii si pensionarii.

La acest moment, din calculul guvernantilor rezulta ca sunt, in total, 500.000 de contracte de munca part-time.

Opozitia a criticat dur la vremea respectiva masura si a cerut Avocatului Poporului sa o atace la Curtea Constitutionala, lucru care nu s-a intamplat insa.

Citeste si Cati angajati ai birourilor parlamentare lucreaza part-time si vor fi obligati sa plateasca contributiile cel putin la nivelul salariului minimConsiliul pentru IMM-uri desfiinteaza punct cu punct noile taxe pentru angajatii part-time impuse de Guvern ...citeste mai departe despre "Senatul respinge plata CAS si CASS pentru contractele part-time la nivelul salariului minim" pe Ziare.com

#contract part time CAS CASS , #Stiri Taxe si impozite