Split TVA: Ce nu vrea sa vada Guvernul la frauda cu TVA si de ce are o definitie diferita a gap-ului fata de CE

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 07:43
1638 citiri
Split TVA: Ce nu vrea sa vada Guvernul la frauda cu TVA si de ce are o definitie diferita a gap-ului fata de CE
Foto: Arhiva/Ziare.com

Cand vine vorba de "gap TVA", Guvernul Romaniei si Comisia Europeana au viziuni diferite asupra elementelor care contribuie la acest indicator. Ba chiar si definitii diferite.

Diferenta dintre abordarea Guvernului si cea a Comisiei configureaza, insa doua variante, ambele decontate la mediul de afaceri, caruia i se impune splitarea TVA:

fie plata defalcata a TVA de catre cmpaniile care lucreaza la vedere sunt un nou pretext al Guvernului sa nu priveasca spre zonele cu adevarat nocive pentru buget;Fie e o diversiune a Guvernului, pentru a conserva zonele de evaziune din care se finanteaza, de obicei, partidele politice.

Iata despre ce diferente de abordare si definitie e vorba:

1. Guvernul Romaniei admite, oficial, ca gap-ul de TVA in 2015 - mai exact "diferenta intre TVA declarat si TVA incasat" - este de aproximativ 14 miliarde de lei (aproximativ 3 miliarde euro).

2. Comisia Europeana, in cel mai recent raport al sau, publicat in luna septembrie, trece in dreptul Romaniei un gap de TVA de 7,6 miliarde euro.

De unde vine diferenta? De la elementele luate in calcul.

Citeste mai departe despre "Split TVA: Ce nu vrea sa vada Guvernul la frauda cu TVA si de ce are o definitie diferita a gap-ului fata de CE" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#split TVA incasare buget, #evaziune fiscala Romania TVA, #Comisia Europeana raport TVA Romania , #Stiri Taxe si impozite