Statul isi asuma reducerea consumului de carburant, dupa majorarea accizei

Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 08:55
1557 citiri
Statul isi asuma reducerea consumului de carburant, dupa majorarea accizei
Foto: Arhiva

Ministerul Finantelor a asumat o reducere a consumului de combustibil dupa majorarea accizei la carburanti si apreciaza ca transferul de venituri din mediul privat la buget va permite finantarea unor investitii cu un efect de atrenare mai ridicat in economie decat daca banii ar ramane in piata.

"Impactul estimat din cresterea nivelului accizei la carburanti (benzina, motorina, kerosen) asupra veniturilor bugetare, incepand cu 1 aprilie 2014 este de 2.009 milioane lei, din care 1.620 milioane lei se refera la accize si 389 milioane lei la TVA. Transpunerea majorarii accizei s-a efectuat luand in calcul si scaderea consumului.

Veniturile bugetare suplimentare reprezinta practic un transfer de fonduri din mediul privat catre bugetul statului, ceea ce va permite finantarea suplimentara a investitiilor publice, cu efect de antrenare ridicat in economie, dar si pe piata fortei de munca", se arata intr-un document al Ministerului Finantelor.

Taxe 2014: Cu cat ne scade puterea de ...citeste mai departe despre "Statul isi asuma reducerea consumului de carburant, dupa majorarea accizei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acciza carburanti, #majorare acciza, #majorare acciza preturi , #Stiri Taxe si impozite