Statul va putea executa silit firmele prin Split TVA pentru orice datorie

Luni, 18 Septembrie 2017, ora 20:00
1239 citiri
Statul va putea executa silit firmele prin Split TVA pentru orice datorie
Foto: Arhiva Ziare.com

Mult-criticatul sistem split TVA urmeaza sa permita statului sa execute silit contul de TVA al unei firme.

Mai mult, executarea silita va putea fi facuta si pentru obligatii restante existente in evidentele autoritatilor fiscale, chiar si in cazul in care TVA este platita la termen catre bugetul de stat, sustin experti Deloitte, citati de Profit.ro.

"Contul de TVA poate fi executat silit si pentru alte obligatii restante existente in evidentele fiscale ale autoritatilor fiscale", se arata in raspunsul Deloitte.

De asemenea, se mai arata ca "obligatia de a achita TVA in conturile de TVA se aplica si pentru persoanele impozabile ce nu sunt inregistrate in scopuri de TVA", fiind exceptate "de la aceasta obligatie doar persoanele fizice impozabile".

Pe 30 august, Guvernul Tudose a adoptat ordonanta care prevede instituirea obligatorie a platii defalcate a TVA incepand cu 1 ianuarie 2018, iar mai bine de o saptamana mai tarziu, ministrul de Finante Ionut Misa a spus ca mii de firme vor sa aplice sistemul. Cu toate acestea, specialistii fiscali, reprezentanti ai firmelor si ai asociatiilor de investitori au avertizat ca masura va duce la birocratizare excesiva si chiar la blocarea sau falimentul firmelor corecte.

Citeste mai departe despre "Statul va putea executa silit firmele prin Split TVA pentru orice datorie" pe Ziare.com.

#split TVA executare silita firme, #split TVA obligatii restante firme, #split TVA instrument executare silita , #Stiri Taxe si impozite