Taxa auto se schimba din nou: Timbrul de mediu ar putea deveni impozit anual - Va fi o bomba sociala?

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 07:55
1452 citiri
Taxa auto se schimba din nou: Timbrul de mediu ar putea deveni impozit anual - Va fi o bomba sociala?
Foto: Arhiva Ziare.com

Timbrul de mediu s-ar putea transforma in impozit anual, insa aceasta modificare ar reprezenta o bomba sociala pentru soferii romani, care nu isi schimba masina prea des.

Deputatul UDMR, Jozsef Moldovan, initiatorul proiectului care are parte de sustinerea tuturor partidelor, a transmis ca scopul este aplicarea principiului "poluatorul plateste", care nu e respectat prin actele legislative actuale, potrivit Profit.ro.

Timbrul de mediu, la un pas de a fi desfiintat - Sfatul avocatului

Ideea este ca impozitul anual va fi mai mic la inceput, iar apoi va creste gradual, in baza faptului ca o masina mai veche polueaza mai mult.

Este luat in calcul un coeficient care tine cont de durata medie de folosire a unei masini, care ar fi de 15 ani, pe baza datelor Registrului Auto Roman.

Initiatorul sustine ca va fi descurajata achizitia de masini vechi, poluante, iar proprietarii nu isi vor mai inmatricula autovehiculele in tarile vecine Romaniei, unde nu sunt cerute astfel de taxe ...citeste mai departe despre "Taxa auto se schimba din nou: Timbrul de mediu ar putea deveni impozit anual - Va fi o bomba sociala?" pe Ziare.com

#timbru mediu impozit anual, #impozit anual auto, #impozit anual masini , #Stiri Taxe si impozite