Taxa pe ambalaj, intre scumpirea mancarii si protejarea mediului

Duminica, 24 Ianuarie 2016, ora 15:47
1711 citiri
Taxa pe ambalaj, intre scumpirea mancarii si protejarea mediului
Foto: Arhiva Ziare.com

Taxa pe ambalaj a starnit dispute aprinse intre producatori, care sustin ca birul va scumi mancarea cu pana la 30%, si ONG-uril de mediu.

Fiecare producator de conserve, apa, vin, sucuri sau bere trebuie sa raporteze Administratiei Fondului pentru Mediu cat a reusit sa colecteze si sa recicleze din ambalajele sale.

In acest sens, pana luni, 25 ianuarie 2016, trebuie sa depuna o declaratie care sa cuprinde aceste valori, informeaza Digi 24.

Daca nu ating tintele impuse - adica 60% pentru sticla, 22% pentru plastic si 50% pentru metal - atunci companiile respective sunt nevoite sa plateasca doi lei pe kilogramul de amabalaj nereciclat.

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei a cerut amanarea termenului de declarare si de plata a contributiei la Fondul pentru mediu, printr-o ordonanta de urgenta, pentru cel putin 3 luni. In caz contrar, industria alimentara ar pierde 700.000 de euro pe zi din cauza ca se va face un blocaj.

Producatorii au anuntat deja ca tot clientii sunt cei ...citeste mai departe despre "Taxa pe ambalaj, intre scumpirea mancarii si protejarea mediului" pe Ziare.com

#taxa ambalaj, #efecte taxa ambalaj, #taxa ambalaj scumpire mancare, #taxa scumpire mancare , #Stiri Taxe si impozite