Taxa pe constructiile speciale sa fie redusa la 1% - Victor Ponta

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 15:00
1532 citiri

Premierul Victor Ponta a anuntat joi ca a discutat cu ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, despre reducerea taxei pe constructiile speciale de la 1,5% la 1%.

"Vreau sa anunt si public, pentru ca am avut o discutie cu doamna ministru Petrescu si, dupa aceea, prin Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul, trebuie sa ne spunem punctul de vedere in Parlament la discutarea legii privind taxa pentru constructiile speciale. E o veste buna si pentru autoritatile locale (...). Taxa pe constructiile speciale vreau sa o reducem si putem sa o reducem de la 1,5 la 1% si toate veniturile sa fie colectate si sa intre in bugetul autoritatilor locale", a afirmat prim-ministrul in sedinta de guvern, citat de Agerpres.

Ponta a adaugat ca Executivul va continua sa aloce fonduri autoritatilor locale, pentru ca, in acest fel, localitatile "au sanse mai mari de dezvoltare".

"De fapt, banii autoritatilor locale inseamna canalizare, inseamna apa, inseamna drumuri, inseamna scoli. Cand aud aceasta prostie fara margini ca sa nu mai dam bani la primari, nu stiu, sa dam bani la armament in Ucraina... Banii la primari nu sunt banii pentru primari, sunt banii pentru cei care locuiesc in orase, in municipii, in comune. E vorba despre scoli, despre spitalele pe care le au municipiile, despre drumuri, despre tot ceea ce inseamna viata (...) fiecarui roman. (...) Si povestea asta, ca sa luam banii de la autoritatile locale si sa ii dam in arme pentru Ucraina, cred ca are o componenta medicala deja", a spus premierul.

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca Romania trebuie sa-si revizuiasca 'imediat' politica de finantare a armatei, afirmand ca 'in loc sa pompam bani pentru primari', mai bine ar fi puse la dispozitia MApN resursele financiare necesare.

"Este adevarat, a fost o perioada de criza economica la nivelul UE care a afectat si Romania puternic in perioada 2009-2010. Nu mai suntem in situatia de criza din 2009-2010 si poate ca, decat sa pompam bani catre primari pentru a aduce voturi in campanie electorala, mai bine punem la dispozitia armatei resursele necesare, ca armata romana sa fie un partener viabil al statelor din NATO. Nu putem spune: 'Suntem in NATO, sa vina americanii sa ne apere, ca noi avem buget redus'", a spus Basescu, la Palatul Cotroceni, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.

Seful statului a amintit ca presedintele Statelor Unite a vorbit despre obligatia statelor din regiune sa-si mareasca bugetele pentru aparare.

#Ponta discutii ministrul Finantelor, #reducere taxe constructii speciale , #Stiri Taxe si impozite