Surprize pentru soferi: Taxa pe kilometru si GPS conectat direct la Fisc

Marti, 18 Martie 2014, ora 11:14
1634 citiri
Surprize pentru soferi: Taxa pe kilometru si GPS conectat direct la Fisc

Guvernantii din cateva tari europene tatoneaza terenul in vederea implementarii unui nou sistem de taxare a soferilor, ce are in centru utilizarea efectiva a masinii.

Traficul extrem de aglomerat reprezinta o problema serioasa si tot mai presanta in zonele puternic urbanizate din intreaga lume. In acest context, tari precum Olanda, Finlanda si, recent, Belgia, au luat in calcul introducerea taxei pe kilometru - pay as you drive.

Pe langa distanta parcursa, proiectele prezentate tin cont si de factori precum intervalul orar in care masina este folosita sau noxele emise de vehicul.

De asemenea, presupun existenta unui sistem permanent de monitorizare de tip Big Brother, atingerile aduse vietii private a soferilor constituind, de altfel, unul dintre cele mai criticate aspecte ale propunerilor.

Ideea taxarii fiecarui sofer in functie de distanta parcursa, indiferent de tipul drumului, a fost vehiculata de guvernul olandez la finele anului 2009, potrivit Time.

Olanda ...citeste mai departe despre "Taxa pe kilometru si GPS conectat direct la Fisc. Experimentele care ii infioara pe soferi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxa kilometru parcurs, #taxa masini, #taxe auto, #taxe soferi , #Stiri Taxe si impozite