Timbrul de mediu: Ce trebuie sa stii daca vrei sa vinzi o masina inmatriculata inainte de 2007

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 13:00
2373 citiri
Timbrul de mediu: Ce trebuie sa stii daca vrei sa vinzi o masina inmatriculata inainte de 2007
Foto: Mirela Oprea/Arhiva personala

Soferii care vor sa-si vanda masina inmatriculata inainte de 2007 trebuie sa plateasca timbrul de mediu, potrivit unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), care a fost data in contextul in care legislatia nu era aplicata la fel de toate instantele judecatoresti.

Timbrul de mediu a fost instituit la inceputul anului 2013, printr-o ordonanta de urgenta, care stabileste ca aceasta taxa este platita pentru un autoturism inmatriculat pentru prima data in Romania, precum si cu ocazia vanzarii unei masini pentru care nu a fost achitata anterior nicio alta taxa de inmatriculare sau de poluare.

Legislatia in materie prevede ca timbrul se achita pentru toate autovehiculele inmatriculate in Romania dupa data de 1 ianuarie 2007, pentru care se solicita transcrierea dreptului de proprietate.

Totusi, instantele din tara au aplicat diferit legislatia.

Mai exact, dupa cum se arata in decizia ICCJ nr. 13/2014, publicata in Monitorul Oficial nr. 834 de luni, 17 noiembrie, ...citeste mai departe despre "Timbrul de mediu: Ce trebuie sa stii daca vrei sa vinzi o masina inmatriculata inainte de 2007" pe Ziare.com

#timbru mediu masina 2007, #noutati timbru mediu, #plata timbru mediu , #Stiri Taxe si impozite