Timisoara nu majoreaza taxele locale in 2013

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 17:00
2130 citiri
Timisoara nu majoreaza taxele locale in 2013

Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a anuntat, vineri, ca nu va fi majorat niciun impozit local in oras atat timp cat el va fi edil, spunand ca el este "un liberal autentic si, implicit, un adept al fiscalitatii reduse".

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca atat timp cat va fi el primar, taxele si impozitele din municipiu nu vor fi majorate printr-o decizie luata la nivel local.

"In Timisoara nu se va majora niciun impozit local, prin decizii ale Primariei, cata vreme voi fi eu primar. Eu sunt un liberal autentic si, implicit, un adept al fiscalitatii reduse, al ideii ca banii trebuie sa ramana, in cat mai mare masura cu putinta, la cei ce ii produc. Impozitele si taxele de orice tip trebuie stabilite la niveluri platibile de catre cetateni si persoane juridice, fiind preferabil sa incasezi putin de la multi, decat mult de la putini. Evident, sunt putini cei in stare sa plateasca mult. Nu vom exploata acea prevedere legala care lasa la latitudinea noastra sa crestem impozitele si taxele de pana la 20 la suta. Taxele nationale nu le majorez eu", a declarat Robu.

Guvernul a adoptat o hotarare privind actualizarea taxelor si impozitelor locale cu rata inflatiei pe ultimii trei ani, respectiv majorarea acestora cu 16,05%.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca nu va publica HG privind actualizarea taxelor locale cu inflatia pana nu se va intelege foarte clar ca Guvernul nu mareste aceste taxe, iar actualizarea cu rata inflatiei se poate face doar de catre autoritatile locale, daca doresc.

"Azi in sedinta de Guvern a revenit acea Hotarare promovata de Guvernul Ungureanu, in conformitate cu legea, o Hotarare de Guvern care da voie, conform legii, conform tuturor legilor privind finantele publice locale, da voie autoritatilor locale - Consiliu Local, CGMB - sa actualizeze taxele locale cu inflatia. Nu obliga, insa", a spus Ponta.

El a precizat ca din textul HG nu se intelege acest lucru foarte clar, motiv pentur care nu o va publica inca.

"Inteleg din redactarea Hotararii ca acest lucru nu e foarte clar, motiv pentru care nu o public pana nu se lamureste foarte clar ca Guvernul nu obliga in niciun fel, ci doar da dreptul, conform legii autoritatilor locale, daca doresc si numai acolo unde considera necesar si util, sa actualizeze taxele locale cu inflatia", a spus Ponta.

El a subliniat ca taxele locale nu se maresc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#majorare taxe Timis, #taxe locale Timis, #taxe impozite Timis, #Nicolae Robu , #Stiri Taxe si impozite