Tot ce trebuie sa platiti la stat in aceasta luna

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 16:02
1312 citiri
Tot ce trebuie sa platiti la stat in aceasta luna
Foto: certotreinamentos.com.br

Contribuabilii trebuie sa depuna mai multe declaratii la ANAF, unele dintre ele avand termenul chiar in ultima zi a lunii.

Pe langa formularele si platile efectuate in mod regulat, trebuie achitata a doua rata a impozitului pe constructiile speciale pana pe 25 septembrie. In plus, in aceasta luna trebuie achitate si CASS aferente trimestrului al treilea si semestrului intai.

Pana pe 5 septembrie trebuie sa depuneti:

Declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, Formularul 092. Se depune de contribuabilii inregistrati in scop de TVA care utilizeaza ca perioada fiscala trimestrul si care au efectuat o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, fiind astfel obligati sa si modifice perioada fiscala, devenind platitori de TVA lunar.

10 septembrie este termenul limita pentru:

Declaratia de inregistrare fiscala/de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, Formularul 010. Se depune de catre persoanele juridice, care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Citeste mai multe despre Tot ce trebuie sa platiti la stat in aceasta luna pe Avocatnet.ro.

#taxe septembrie, #impozite septembrie, #plati septembrie , #Stiri Taxe si impozite