Trei centre comerciale din Bucuresti si Ilfov sunt verificate de politisti

Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 11:30
1765 citiri
Trei centre comerciale din Bucuresti si Ilfov sunt verificate de politisti

Politistii de la Investigarea Fraudelor efectueaza miercuri controale la trei centre comerciale din Bucuresti si Ilfov pentru identificarea persoanelor care desfasoara operatiuni de achizitie intracomunitara fara evidentierea activitatilor comerciale, informeaza Politia Romana.

In paralel, se actioneaza si pentru prevenirea si combaterea activitatilor ilegale in domeniul panificatiei.

"In aceasta dimineata, peste 100 de politisti de investigarea fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, DGPMB si IPJ Ilfov desfasoara controale la societatile si punctele de lucru ale mai multor centre comerciale en - gross din municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, in vederea identificarii si tragerii la raspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente catre bugetul de stat, prin desfasurarea de operatiuni de achizitie intracomunitara/import, fara evidentierea activitatilor comerciale", precizeaza IGPR intr-un comunicat remis Agerpres.

De asemenea, se verifica respectarea legislatiei in domeniul transportului de marfuri. Echipele de control verifica respectarea normelor referitoare la plata TVA intracomunitara, precum si daca documentele de transport sunt conforme cu realitatea datele referitoare la pretul, tipul si cantitatea marfii transportate).

Activitatile fac parte din actiunea nationala declansata de Politia Romana la data de 18 noiembrie pentru prevenirea evaziunii fiscale in domeniul comertului cu carne, legume, fructe si obiecte ornamentale.

#controale firme, #politie centru comercial, #verificare activitate comerciala , #Stiri Taxe si impozite