Trump promite o schimbare revolutionara pentru buzunarul americanilor - Iata planul sau fiscal

Joi, 28 Septembrie 2017, ora 10:34
1100 citiri
Trump promite o schimbare revolutionara pentru buzunarul americanilor - Iata planul sau fiscal
Foto: Facebook/Donald Trump

Presedintele american, Donald Trump, a prezentat, miercuri, un plan fiscal, despre care spune ca e menit sa micsoreze taxele pentru americanul de rand si pentru oamenii de afaceri. El sustine ca, in urma aplicarii acestuia, salariile americanilor de rand vor creste la "un nivel nemaivazut de multi ani".

Acest plan fiscal, detaliat pe 9 pagini, vine ca o materializare a promisiunii facute electoratului sau format din "clasa muncitoare", arata New York Times. In campanie, Trump a promis ca va micsora taxele si va mari salariile.

"E o schimbare revolutionara, iar cei care vor castiga cel mai mult de pe urma ei sunt muncitorii americani, pe masura ce locurile de munca incep sa se inmulteasca, companiile incep sa concureze intre ele pentru forta de munca americana, iar salariile incep sa creasca la un nivel pe care nu l-am mai vazut de multi ani", a afirmat liderul de la Casa Alba intr-un discurs tinut in fata a sute de oameni, in Indiana.

Insa Trump nu a spus nimic despre costurile acestui plan si nici nu a explicat in ce fel vor beneficia cei din clasa de mijloc de pe urma unui plan fiscal care presupune beneficii tot pentru corporatii si cei bogati - asa acum este eliminarea taxelor in ceea ce priveste marile mosteniri, stipulata in plan, conform cotidianului american.

Cu toate acestea, presedintele sustine ca nu e un plan care sa-i ajute pe oamenii bogati.

Potrivit acestui proiect republican, impozitul federal pe venit ar urma sa fie redus si ar avea mai putine trepte, coborand de la sapte, cate sunt in prezent, la doar trei, cu un nivel maxim de 35%, in loc de 39,6%. O eventuala treapta suplimentara pentru cei mai bogati ar putea fi adaugata, dar propunerea ramane vaga pentru moment.

Pentru companii, impozitul ar scadea de la 35% la 20%, adica sub media tarilor industrializate, de 22,5%, se arata in plan. De asemenea, tot in cazul companiilor, planul prevede trecerea la un sistem de impozitare teritoriala, cu scopul de a scadea profiturile realizate in strainatate si de a incuraja repatrierea lor in SUA.

Republicanii isi prezinta reforma din perspectiva unei mari simplificari fiscale, cu scopul ca declaratia de venit a americanilor sa poata fi facuta "pe o carte postala" sau oricum sa nu depaseasca o singura pagina.

Initial, obiectivul era ca reforma sa fie adoptata inainte de finalul anului, dar sefii Congresului nu au fixat un termen-limita.

Republicanii dispun de o majoritate absoluta la Camera si la Senat, dar, in camera supe ...citeste mai departe despre "Trump promite o schimbare revolutionara pentru buzunarul americanilor - Iata planul sau fiscal" pe Ziare.com

#Trump plan fiscal, #Trump reducere taxe, #salarii muncitori Trump, #marire salarii Trump , #Stiri Taxe si impozite