Tudose nu s-a hotarat daca-l da afara pe seful ANAF. Deocamdata merge in control la Fisc

Luni, 03 Iulie 2017, ora 16:36
1101 citiri
Tudose nu s-a hotarat daca-l da afara pe seful ANAF. Deocamdata merge in control la Fisc
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Mihai Tudose nu a luat inca o decizie privind demiterea sefului ANAF, Bogdan Stan, dar i-a trasat sarcini speciale si urmeaza ca la finalul saptamanii sa mearga in control la agentia fiscala.

Premierul este nemultumit de faptul ca, in timp ce consumul a crescut, incasarile TVA scad, au declarat pentru News.ro surse apropiate prim-ministrului.

Fostul premier Sorin Grindeanu i-a transmis, miercuri, succesorului sau Mihai Tudose, sa schimbe actuala conducere a ANAF daca vrea sa imbunatateasca nivelul de colectare a taxelor si impozitelor la bugetul de stat.

Fiscul a raspuns acuzatiilor lui Sorin Grindeanu referitoare la nivelul redus al colectarii, precizand ca estimeaza pentru trimestrul al doilea un plus al incasarilor de 3,83 miliarde lei fata de perioada similara a anului trecut (108,1%) si realizarea in proportie de 100% a programului trimestrial de incasari, respectiv o depasire a acestuia cu 300 milioane lei, ceea ce dovedeste o evolutie pozitiva a activitatilor generale de colectare a veniturilor bugetare realizate de ANAF.

Reprezentantii ANAF reclama ca au inaintat premierului propuneri pentru schimbarea managementului in domeniul colectarii, iar numirile s-au facut cu peste o luna intarziere. De asemenea, sustine ca i-au solicitat premierului un buget care sa permita mentinerea specialistilor in sistem si ocuparea celor aproape 3.000 de posturi vacante.

Fiscul a colectat la buget 101,15 miliarde lei in primele sase luni ale acestui an, in crestere cu 3,9 miliarde de lei, sau 4,1%, fata de aceeasi perioada din 2016, a anuntat luni institutia fiscala. ...citeste mai departe despre "Tudose nu s-a hotarat daca-l da afara pe seful ANAF. Deocamdata merge in control la Fisc" pe Ziare.com

#Tudose schimba sef ANAF, #Tudose control Fisc , #Stiri Taxe si impozite