TVA de 9% la alimente, laudata in Guvern: "O gura de oxigen" pentru fiecare roman

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 23:03
1089 citiri
TVA de 9% la alimente, laudata in Guvern: "O gura de oxigen" pentru fiecare roman

Reducerea TVA va avea ca efect scaderea preturilor, relansarea consumului si o colectare mai buna la bugetul de stat, a declarat, marti, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Masura reducerii TVA la 9% la alimente, coroborata si cu controalele ANAF, vor duce la crearea unui mediu concurential corect. Vom avea evaziune mult mai putina si preturi mai mici. Reducerea TVA va avea ca efect scaderea preturilor, relansarea consumului si o colectare mai buna la bugetul de stat", a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, intr-un comunicat.

De asemenea, ministrul apreciaza ca reducerea TVA la alimente la 9% va da "o gura de oxigen" sectorului de lapte, dupa eliminarea cotelor, de la 1 aprilie 2015, dar si celui de carne, afectat de embargoul impus de Federatia Rusa.

Reducerea TVA: Cu cat se va ieftini mancarea, care sunt capcanele si riscurile sa revina la 24%

La randul sau, consilierul premierului pe probleme macroeconomice, Cristian Socol, considera ca reducerea ...citeste mai departe despre "TVA de 9% la alimente, laudata in Guvern: "O gura de oxigen" pentru fiecare roman" pe Ziare.com

#ministru agricultura reducere TVA, #efecte reducere TVA alimente, #TVA 9 alimente, #TVA redusa alimente , #Stiri Taxe si impozite