Vamesii constanteni au retinut incaltaminte sport de 1 milion de euro

Joi, 09 Februarie 2012, ora 19:29
1684 citiri
Vamesii constanteni au retinut incaltaminte sport de 1 milion de euro

Vamesii constanteni au descoperit si retinut articole susceptibile a fi contrafacute in valoare de aproximativ 1 milion de euro, in urma unui control efectuat asupra unui container sosit din China, pentru o societate comerciala cu sediul in Bucuresti.

"Actionand in baza analizei de risc, lucratorii vamali de la Biroul Vamal Constanta Sud, aflati in exercitarea atributiilor prevazute prin lege, au procedat la efectuarea unui control amanuntit, in data de 9 februarie 2012, asupra unui container sosit din China, pentru o societate comerciala din Bucuresti", se arata intr-un comunicat transmis joi de Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), a anuntat joi ANV.

In urma controlului vamal efectuat asupra containerului, au fost descoperite aproximativ 18.000 perechi incaltaminte sport din inlocuitor marca Adidas, in valoare de aproximativ 1 milion de euro, "marfuri susceptibile a aduce atingere asupra drepturilor de proprietate intelectuala ale marcii respective".

Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 si a Legii nr. 344/2005, privind unele masuri pentru asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala in cadrul operatiunilor de vamuire, autoritatea vamala a retinut bunurile susceptibile a fi contrafacute in vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmand a fi dispuse masurile legale ce se impun.

#vamesi Constanta, #control vamal Constanta, #articole contrafacute Constanta , #Stiri Taxe si impozite