Vanzarea de case si terenuri sub 450.000 de lei va fi scutita de impozit

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 19:50
1868 citiri
Vanzarea de case si terenuri sub 450.000 de lei va fi scutita de impozit
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a modificat vineri Codul Fiscal printr-o ordonanta de urgenta. Una dintre masurile aprobate vizeaza eliminarea impozitului pentru vanzarea de case si terenuri sub 450.000 de lei.

Astfel, persoanele care vand o constructie "de orice fel" sau terenuri cu o valoare mai mica de 450.000 lei nu vor mai plati impozit.

"Se introduce un plafon neimpozabil in cazul veniturilor obtinute ca urmare a transferului dreptului de proprietate si al dezmembramintelor acestuia, prin acte juridice intre vii asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum si asupra terenurilor de orice fel fara constructii, in suma de 450.000 lei", informeaza Biroul de Presa de la Palatul Victoria, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Guvernul explica si cum se calculeaza impozitul pentru vanzarile imobiliare ce depasesc aceasta suma.

"Peste aceasta suma, impozitul se calculeaza prin aplicarea cotei de 3% la diferenta dintre valoarea declarata de parti si suma neimpozabila de ...citeste mai departe despre "Vanzarea de case si terenuri sub 450.000 de lei va fi scutita de impozit" pe Ziare.com

#impozit vanzare casa teren , #Stiri Taxe si impozite