Vor fi luate masuri in cazul ordonantei care pune ANAF deasupra legii?

Joi, 14 Mai 2015, ora 06:18
1153 citiri
Vor fi luate masuri in cazul ordonantei care pune ANAF deasupra legii?

PNL a sesizat Avocatul Poporului in legatura cu ordonanta de urgenta care include prevederile controversate care permit ANAF sa pastreze banii incasati din amenda impusa unui operator economic, chiar daca instanta o anuleaza. Mai mult, Opozitia ii ataca pe premierul Victor Ponta si pe ministrul Finantelor, sustinand ca au permis incalcarea Constitutiei.

In ordonanta de urgenta (OUG) ce reglementeaza controalele ANAF si impozitarea bacsisului (OUG nr. 8/2015) se arata ca "suma de bani egala cu de zece ori amenda aplicata se face venit la bugetul de stat, poate fi achitata la Casa de Economii si Consemnatiuni - C.E.C. - S.A. sau la unitatile Trezoreriei Statului si nu se restituie in cazul in care, la solicitarea operatorului economic, instanta de judecata anuleaza procesul-verbal de constatare a contraventiei".

In consecinta, ANAF va ramane cu banii, chiar daca instanta a decis in favoarea contribuabilului.

OUG, semnata de premierul Victor Ponta, a fost contrasemnata de Eugen ...citeste mai departe despre "Vor fi luate masuri in cazul ordonantei care pune ANAF deasupra legii?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenzi ordonanta ANAF, #ordonanta bacsis amenzi , #Stiri Taxe si impozite