Vosganian: Guvernul ar putea reduce TVA doar daca PIB creste cu 1,5-2%

Marti, 12 Martie 2013, ora 13:08
1568 citiri
Vosganian: Guvernul ar putea reduce TVA doar daca PIB creste cu 1,5-2%
Foto: Cotidianul.ro

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, marti, ca Guvernul ar putea reduce TVA si contributiile la asigurari sociale daca Produsul Intern Brut (PIB) va creste in acest an cu 1,5% - 2%.

"Daca vom avea crestere economica in acest an de 1,5% - 2%, exista posibilitatea reducerii TVA si posibilitatea scaderii contributiilor de asigurari sociale. Aceasta din urma este intr-un dialog mai avansat", a afirmat Vosganian la o conferinta a producatorului de rulmenti URB Group.

Vosganian a adaugat ca guvernul are in discutie un pachet de stimulare a investitiilor, dar deocamdata discutiile s-au purtat doar la nivel politic.

In iunie 2010, Guvernul a decis majorarea TVA de la 19% la 24%, cresterea fiind aplicata incepand cu luna iulie a aceluiasi an.

In octombrie 2012, premierul Victor Ponta a declarat ca nivelul taxei pe valoarea adaugata ar trebui redus treptat, pe masura ce scaderea este sustenabila din punct de vedere bugetar, astfel incat in 2016 sa ajunga "inapoi la 20%".

PIB a crescut anul trecut cu 0,3%, iar pentru anul in curs autoritatile estimeaza o crestere de circa 1,5%, prognoza revizuita de mai multe ori in jos, de la o estimare initiala de 2,5%.

#reducere TVA Romania, #reducere contributii asigurari sociale, #crestere pib romania , #Stiri Taxe si impozite