Ai obtinut in instanta restituirea taxei auto? Ce trebuie sa faci pentru a-ti recupera banii

Marti, 10 Iunie 2014, ora 16:58
2878 citiri
Ai obtinut in instanta restituirea taxei auto? Ce trebuie sa faci pentru a-ti recupera banii

Soferii care au obtinut in instanta restituirea banilor achitati pentru taxa auto de poluare isi vor putea primi banii de la stat pe parcursul a cinci ani, prin plati esalonate, dupa cum se arata intr-un proiect de act normativ lansat recent in dezbatere publica de Finante. Documentul stabileste, de asemenea, ce acte trebuie depuse de contribuabili, precum si care este procedura concreta pentru ca acestia sa-si primeasca banii.

La inceputul lunii martie, Guvernul a stabilit, prin OUG nr. 8/2014, ca taxa auto instituita in anul 2012 poate fi recuperata de contribuabilii care au platit-o, pe calea instantei de judecata. Ulterior, in baza deciziei instantei, soferii vor depune la Fisc unele documente, pentru a-si putea primi banii. Totusi, acest lucru nu este posibil in momentul de fata, intrucat procedura de efectuare a platii titlurilor executorii nu a fost, la randul ei, publicata.

Citeste mai multe despre Ai obtinut in instanta restituirea taxei auto? Ce trebuie sa faci mai departe pentru a-ti recupera banii pe AvocatNet.ro

#taxa auto, #contribuabili ANAF, #restituire taxa auto , #Taxa auto