Cum sa-i cheltuiesti - Editie de weekend
Login / Signup Comunitate
HOT TOPICS

Calculator taxa auto: Vezi cat platesti in 2013 pentru timbrul de mediu!

Calculator taxa auto: Vezi cat platesti in 2013 pentru timbrul de mediu!

4 comentarii


Proprietarii masinilor Euro 3 si 4 vor plati cel mai mult (+10%) pentru timbrul de mediu, in comparatie cu vechea taxa auto. La polul opus se afla proprietarii masinilor Euro 6 sau hibrid care nu vor plati nicio taxa.

Afla ce valoare vei plati, cu ajutorul calculatorului pentru timbrul de mediu 2013!

Una din cele mai mari hibe ale timbrului de mediu, in varianta prezentata de guvern, este favorizarea patrunderii pe piata romanesca a unor masini deosebit de poluante, tip Euro 1 sau Euro 2, la preturi derizorii, avertizeaza Florea Pirvu, vicepresedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Practic, in calculul taxei se va tine cont numai de emisiile de CO2 ale autovehiculului, valoare ce va fi inmultita cu valoarea in euro a fiecarui gram si cu cota de reducere a timbrului exprimata in functie de vechime. Vechimea autovehiculului se calculeaza in functie de data primei inmatriculari a acestuia, se precizeaza la articolul 6, alineatul 5 al Ordonantei de modificare.

Noua taxa va conduce la o crestere in medie de circa 10% a sumei de plata pentru masinile Euro 4 si Euro 3.

Conform noii formule de calcul, suma de plata va scadea cu 60% pentru Euro 2, cu 80% pentru Euro 1 si cu 90% pentru non-euro.

Cuantumul taxei pentru masinile non-euro, Euro 1 si Euro 2, cu tehnologii mai invechite, va fi totusi mai mic decat cel actual, mergandu-se pe ideea ca aceste masini au o durata scurta de functionare si, deci, vor polua pentru un interval mai mic. Taxa va ramane la aceleasi cote pentru masini Euro 5, in timp ce pentru Euro 6, masini hibride si electrice, nu va fi platit nimic.

Calculeaza aici cat platesti pentru timbrul de mediu in 2013: Calculator pentru timbrul de mediu 2013

Exista insa nenumarate obiectii din partea reprezentantilor industriei in ceea ce priveste noul timbru de mediu. Augustin Hagiu, presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport(FORT), a explicat pentru Business24, ca noua taxa nu respecta principiul "poluatorul plateste".

"Daca varianta prezentata este cea finala, nu mi se pare ca respecta principiul 'poluatorul plateste'. Acest principiu trebuie sa se apropie cat mai mult de legatura cu durata de utilizare, adica ca acelui poluator sa i se aplice o contravaloare care trebuie sa fie raportata la o unitate de timp.

Ce spun transportatorii despre noua taxa auto (timbrul de mediu)

In momentul in care primul proprietar isi vinde autovehiculul, cumparatorul automat va acoperi si costul timbrului de mediu. Practic se va transfera catre noul cumparator. Avand in vedere ca se transfera, poluatorul nu mai plateste nimic si potentialul viitor poluator plateste. Singura forma apropiata de acest principiu este cea aplicata in Austria si Germania", a declarat Augustin Hagiu.

In plus, transportatorii se arata revoltati de faptul ca pentru masinile comerciale se va aplica vechea taxa auto din 2012, desi s-a stabilit ca nu este o masura corecta.

"Nu inteleg de ce legea 9/2012 se va aplica in continuare autovehiculelor comerciale. Este absurd! Daca s-a stabilit ca aceasta lege nu respecta acest principiu de ce se aplica la transportul comercial? Adica acesta poate fi impozitat suplimentar cu nerespectarea unor principii?", a adaugat Hagiu.
Sursa: Business24.ro

Loading from
 

A promis Ponta,a fost ales,a inselat asteptarile cetateniilor.

Insasi figura lui Ponta inspira neincredere,inainte de alegeri urla susu si tare ca va desfiinta taxa auto,ce este o taxa discriminatorie.Vacs si minciuni electorale,incep sa-i cred pe cei de la PDL cu privire la acest prim dornic de putere.Iesirea lui pe posturi nu explica decit imagine,in rest nu face nimic pentru simplul cetatean.Oare tu Ponta ai uitat cind ai fost fugarit de demonstranti,va veni iar o zi cind nu vei fi iertat si calcat in picioare.

 

Mergdes Pejos

Nu prea imi face placere sa fac comentarii la articolele de pe net, insa de data asta trebuie sa o spun pe-a dreapta.
Sta in firea romanilor sa se vaite inainte de orice si imi pare ca dna Cauea (pe care nu o cunosc personal) nu face exceptie.
Mai exact, pentru cine vrea sa verifice cuantumul taxei la care se face referire in articol, nu este adevarata afirmatia ca vor fi favorizate masinile Euro 1, 2 si Non-Euro si acestea ne vor invada pe toate partile.
Desi sumele au scazut comparativ cu cele valabile pana anul trecut, sunt totusi la un nivel suficient de mare ca sa reprezinte o masura coercitiva in fata importului acestor masini din alte tari europene sau nu.
In ceea ce priveste autoturismele Euro 4 si Euro 3, taxa este la un nivel foarte ridicat pentru vehiculele noi (in caz ca cineva vrea sa le importe din China sau de unde inca se mai produc).
Pentru cele Euro 4 second hand intre 4 si 7 ani vechime sumele sunt comparabile cu nivelul taxarii la vehiculele Euro 2 dar care sunt cu 5-6 ani mai vechi.
Pentru autoturismele Euro 3 taxele cresc peste cele Euro 2 sau Non-Euro, insa aici trebuie inteles ca cele din urma sunt vehicule care in mod normal nu vor ramane prea mult in circulatie (decat daca sunt piese de colectie sau au intrat cu drepturi depline in familiile posesorilor lor) ceea ce le reduce semnificativ impactul ecologic.
De asemenea este descurajata achizitia unui autoturism second hand Euro 3 fata de unul Euro 4 mai putin poluant.
Daca autoturismele Non-Euro, Euro 1 si 2 vor disparea din cauza invechirii fizice si morale, taxarea forteaza si eliminarea de pe piata a celor Euro 3.
Daca este sa cautam o hiba, aceasta ar fi ca posesorii de masini Euro 3 sunt constransi sa le pastreze sau sa le caseze.
In concluzie, in loc sa ne sperie cu caua, dna Cauea are trebui sa se mai documenteze atunci cand vrea sa treaca prin furcile caudine subiecte care o depasesc. Ii urez intelepciune in fata criticilor si succes in continuare!

 

Intocmiri si prelungiri acte auto numere straine!

Intocmiri si prelungiri acte auto cu numere straine.Daca aveti o masina inmatriculata in alta tara si va expirat asigurarea sau ITP'ul sunati la 0743278353 sau e-mail la adutu01@yahoo.com.germania,austria,italia,spania,franta,ungaria,cehia,grecia etc!Preturi foarte bune!0743278353 sau adutu01@yahoo.com

 

Calculator timbru de mediu 2013

Calculator timbru de mediu 2013, asa cum scrie la lege, cu toate reducerile care se pot obtine:

http://wikitools.ro/?action=taxaauto