Cum afecteaza timbrul de mediu piata auto din Romania

Vineri, 01 Martie 2013, ora 11:25
2163 citiri
Cum afecteaza timbrul de mediu piata auto din Romania

Introducerea timbrului de mediu, noua taxa auto, va afecta vanzarile de autoturisme din Romania, atat in ceea ce priveste piata masinilor noi, cat si piata second-hand.

Guvernul a adoptat prin ordonanta de urgenta noul timbru de mediu, pe 19 februarie, iar acesta va fi incepand cu data de 15 martie.

Birul se va plati o singura data pe toata durata de functionare a autovehiculului, indiferent daca este vandut de mai mai multe ori.

Timbrul de mediu va lua in calcul doar emisiile poluante de dioxid de carbon, fata de vechea varianta, in care acestea aveau o proportie de doar 30% la stabilirea taxei auto.

Noua formula de calcul duce la o crestere medie a taxei pentru cumparatorii masinilor Euro 3 si 4.

In schimb, cei care vor achizitiona masini Euro 1, Euro 2 si non-euro, care sunt mai poluante, vor plati o taxa auto la un nivel mai mic decat cel de pana acum.

Motivul comunicat de Ministerul Mediului este acela ca sunt vechi si ca au o durata de viata mai mica, deci vor polua o perioada mai scurta de timp decat cele Euro 3 si 4.

Cititi mai multe Noua taxa auto: Cum vor fi afectate vanzarile de masini noi si second-hand de timbrul de mediu pe Ziare.com

#taxa auto, #vanzari masini taxa auto, #masini secon hand taxa auto, #masini noi taxa auto , #Taxa auto