Cum va compensa statul platitorii taxei auto

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 19:07
2022 citiri
Cum va compensa statul platitorii taxei auto

Suma provenita din diferenta dintre taxa auto platita la 1 iulie 2008 si cea rezultata din noul sistem va compensa eventuale datorii fiscale neachitate de catre proprietarii de masini.

Acelasi sistem de compensare, prevazut de Codul de Procedura Fiscala, va fi valabil si la restituirea valorii reziduale a taxei, cand autovehiculul este scos din parcul auto national, se arata in proiectul normelor privind aplicarea noului sistem al taxei de poluare auto.

Valoarea reziduala a taxei reprezinta suma care ar fi platita pentru respectivul autovehicul daca acesta ar fi inmatriculat la momentul scoaterii din parcul auto national.

Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, promulgata de presedintele Traian Basescu, prevede o reducere a taxei de poluare cu pana la 25%, dand posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, proprietarii de masini sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxa auto, #diferenta taxa auto, #bani taxa auto, #taxa poluare , #Taxa auto