Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Riscuri ascunse la deducerea limitata a cheltuielilor cu autoturismele firmei

Riscuri ascunse la deducerea limitata a cheltuielilor cu autoturismele firmei


Regulile fiscale in ceea ce priveste deductibilitatea cheltuielilor pentru autoturismele firmelor au fost modificate anul trecut de autoritati.

Mai exact, de la 1 iulie 2012, 50% din cheltuielile aferente vehiculelor unui agent economic sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, numai daca respectivele vehicule sunt utilizate exclusiv in scopul afacerii. Noul regim de deductibilitate limitata a acestor cheltuieli poate pune o problema serioasa operatorilor economici, indiferent de forma de organizare juridica.

Conform regulilor introduse la jumatatea anului 2012, toate cheltuielile direct atribuibile vehiculelor rutiere motorizate (cu o masa totala maxima autorizata mai mica de 3.500 kg si cu mai putin de 9 scaune de pasageri) care nu sunt utilizate exclusiv in scopul activitatii economice, fac obiectul unor limitari speciale ale dreptului de deducere fiscala atat la nivelul TVA, cat si la nivelul impozitului pe profit/venit.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2607 ori