Taxa auto: De fapt, nu primeste nimeni niciun ban

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 17:46
2764 citiri
Taxa auto: De fapt, nu primeste nimeni niciun ban

Daca ai si cea mai mica datorie la Fisc, nu primeste nicio diferenta pentru taxa auto si, practic, e imposibil sa nu ai datorii la Fisc, a declarat pentru Ziare.com avocatul Gheorghe Piperea.

Taxa de poluare, care va intra in vigoare incepand cu data de 13 ianuarie, nu este tocmai legala, crede avocatul Gheorge Piperea.

"Cine si-a cumparat o masina acum 2 - 3 ani, se asteapta sa-si ia inapoi niste bani si se duce la Fisc si vede ca trebuie sa plateasca o taxa locala, o amenda etc. Nu este asa de placut sa observi ca nici banii aia nu ti-i dau inapoi. In mod normal, ar fi trebuit sa se restituie, pentru ca asta a spus Curtea, ca este ilegala taxa, prin urmare trebuie data inapoi de urgenta si fara nicio alta conditionare", spune Piperea.

"Nu pot sa ma gandesc decat cu teama la ce procese se vor declansa pentru incalcarea dreptului la garantarea proprietatii, care este un drept constitutional. Este si prezent in Conventia Europeana a Drepturilor Omului, deci ne vom trezi cu procese la CEDO, nu la Curtea de Justitie a Uniunii Europene", a afirmat avocatul.

Citeste mai multe despre interviul cu avocatul Gheorge Piperea pe Ziare.com.

#taxa auto, #taxa auto scade, #taxa auto 2012 , #Taxa auto