Taxa auto: Efectele sunt inca greu de anticipat (dealer Honda)

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 11:51
2358 citiri
Taxa auto: Efectele sunt inca greu de anticipat (dealer Honda)

Efectele noului timbru de mediu sunt greu de estimat si, desi componentele sociale si de mediu sunt prioritare, investitia in tehnologii noi, nepoluante, se va dovedi mai profitabila pe termen lung, a declarat Florin Nita, business planning manager Honda Trading Romania (HTR), citat de Agerpres.

"Romania este un stat european si, desi exista o componenta sociala de necontestat legata de puterea de achizitie a romanilor, trebuie sa fim constienti ca, pe termen lung, investitia in tehnologii noi, mai putin poluante se dovedeste a fi mai profitabila, per ansamblu, atat pentru clientii de azi, cat si pentru generatiile viitoare. Este inca devreme sa estimam efectele noului timbru de mediu, dar consideram ca, in ansamblu, acesta ia in considerare principiile enumerate mai sus (atat componenta sociala, cat si cea de mediu)", a afirmat Nita.

Acesta a precizat, totodata, faptul ca, din cauza invechirii parcului auto national, siguranta rutiera si cresterea nivelului de poluare au devenit probleme stringente.

"La inceput de 2013, ultimele statistici arata ca, in ciuda eforturilor depuse pe parcursul ultimilor ani de reinnoire a parcului auto, efectul general a fost contrar - de imbatranire a acestuia - fapt ce implica o degradare a sigurantei circulatiei si o crestere a nivelului de poluare, prin cresterea numarului de autovehicule cu o varsta apreciabila", a apreciat oficialul HTR.

Guvernul a adoptat in data de 19 februarie, in sedinta saptamanala, Ordonanta de urgenta privind timbrul de mediu pentru autovehicule, noile prevederi urmand sa intre in vigoare incepand cu data de 15 martie.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a mentionat ca, in actuala formula de calcul, noul timbru de mediu mentine cote similare celor din prezent pentru tehnologia Euro 5 si mareste cotele pentru tehnologiile Euro 4 si Euro 3. Pentru masinile cu motorizari non-Euro, Euro 1 si Euro 2, valoarea timbrului de mediu va scadea fata de nivelul cuantumului actual.

#taxa auto Honda, #timbru mediu Honda , #Taxa auto