Taxa de prima inmatriculare va fi introdusa din nou din septembrie

Marti, 07 August 2012, ora 14:12
3450 citiri
Taxa de prima inmatriculare va fi introdusa din nou din septembrie

Taxa de prima inmatriculare va fi introdusa din nou din septembrie, desi fusese suspendata in luna ianuarie pentru un an de zile, a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb. Ministrul sustine ca aceasta masura este necesar pentru finantarea investitiilor de mediu.

"Suspendandu-se proiectul de lege nu a existat niciun venit la Fondul pentru Mediu. Veniturile obtinute din colectarea taxei de prima inmatriculare se utilizeaza pentru proiecte investitionale verzi si acest lucru vrem sa-l facem", a adaugat Rovana Plumb.

Ministrul Mediului a precizat la postul The Money Channel ca va suspenda aceasta prevedere, insa sustine reducerea nivelului taxei de prima inmatriculare.

Ministrul Mediului a spus ca pozitia oficiala a Guvernului Romaniei in ceea ce priveste taxa de prima inmatriculare va fi prezentat probabil la inceputul lunii septembrie.

Aceasta a precizat ca noua formula a taxei de prima inmatriculare nu va mai tine insa cont daca masina este veche sau noua, ci doar tipul de emisii.

In luna ianuarie, Guvernul a decis ca taxa de prima vanzare a masinilor inmatriculate inainte de 2007 sa fie suspendata pana la inceputul anului viitor, urmand ca persoanele care au platit deja aceasta taxa sa primeasca banii inapoi.

Taxa auto a fost introdusa de Guvern in luna aprilie 2008, fiind calculata in functie de datele tehnice ale fiecarei masini in parte, pe baza capacitatii cilindrice si emisiilor de dioxid de carbon.

Decizia finala privind taxa de prima inmatriculare va fi luata in iulie

#taxa de prima inmatriculare, #introducere taxa prima inmatriculare, #taxa prima inmatriculare septembrie, #Rovana Plumb taxa auto , #Taxa auto