Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Victor Ponta vrea ca restituirea taxei auto sa se faca pe baza unui act normativ

Victor Ponta vrea ca restituirea taxei auto sa se faca pe baza unui act normativ


Guvernul va trebui sa adopte un act normativ prin care sa fie restituita taxa auto incasata ilegal, eliberand astfel instantele de procesele intentate statului pentru rambursarea banilor, a declarat premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a discutat joi cu secretarii de stat din Ministerul Justitiei, pentru a gasi o solutie cu privire la procesele de restituire a taxei auto.

Victor Ponta este ministru interimar al Justitiei.

Victor Ponta, interimar la Justitie

In opinia sa, decizia guvernelor anterioare de a indemna proprietarii de vehicule sa dea statul in judecata pentru a-si recupera taxa auto incasata ilegal a fost incorecta si imorala.

El a concluzionat ca singura solutie de rezolvare a situa?iei este adoptarea unui act normativ care sa recunoasca datoriile Guvernului.

Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, promulgata la inceputul anului, prevede o reducere a taxei de poluare cu pana la 25%, dand posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, proprietarii de masini sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.

Cum schimba taxa auto, aplicabila din 2013, regulile pietei auto second-hand

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2937 ori