Platim pentru luxul de a avea autostrada spre mare. Investitorii recupereaza banii din taxe

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 16:41
2701 citiri
Platim pentru luxul de a avea autostrada spre mare. Investitorii recupereaza banii din taxe

Premierul Victor Ponta, aflat la inaugurarea ultimelor doua tronsoane din Autostrada Soarelui, a declarat ca investitorii din consortiul Astaldi-Max Boegl vor recupera banii investiti in constructia autostrazii, din taxa care va fi ceruta soferilor.

Momentan, circulatia pe Autostrada Soarelui este gratuita.

"Autostrada este in regim normal, dar orice autostrada construita in concesiune presupune si o taxa, pentru ca banii adusi de investitorul privat trebuie recuperati din taxa", a spus Ponta, intr-o interventie televizata.

Autostrada Soarelui a fost finalizata, joi, dupa mai mult de 25 de ani de lucrari la constructia sa, care a necesitat investitii estimate la aproximativ 700 milioane de euro.

Autostrada Soarelui este gata: 25 de ani si investitii de 600 mil. euro

In ceea ce priveste scandalul in care a fost implicat omul de afaceri Nelu Iordache, Ponta a spus doar ca a aflat de la Directia Antifrauda. "Ministerul Transporturilor si Comisia Nationala a Autostrazilor si Drumurilor Nationale din Romania au luat masuri pentru anularea acelui contract. Nu cred ca doar constructorul a incalcat legea, ci cred ca a fost ajutat", a precizat Ponta.

Nelu Iordache este anchetat de procurorii DNA, fiind acuzat ca ar fi deturnat o parte din fondurile europene destinate constructiei tronsonului Arad-Nadlac, respectiv sase milioane de euro.

Omul de afaceri detine grupul Romstrade care cuprinde sapte companii printre care se numara Blue Air, Direct Aero Services.

Nelu Iordache, la DNA. Ar fi deturnat 6 mil. euro din banii pentru tronsonul Arad-Nadlac

#autostrada soarelui finalizare, #Autostrada Soarelui Ponta, #autostrada Bucuresti Constanta , #Taxa drum