Germania introduce taxa radio-TV pentru PC-urile si telefoanele cu acces al Internet

Vineri, 20 Octombrie 2006, ora 12:41
1981 citiri

Cele 16 landuri germane au decis joi seara sa introduca, incepand cu 1 ianuarie 2007, o noua taxa de 5,52 pe luna pentru computerele personale si telefoanele mobile care pot accesa programele radio TV via Internet, informeaza Reuters.Orice camin sau companie care nu are abonament radio TV va trebui sa plateasca noua taxa, a carei valoare este identica cu cea platita in prezent pentru accesul la programele radioului public, au decis premierii landurilor germane reuniti in orasul Bad Pyrmont.

In prezent gospodariile germane platesc putin peste 17 euro pe luna pentru a viziona programele TV, insa avand in vedere ca in prezent sunt disponibile pe Internet mai multe programe radio decat programe TV, postul national de televiziune din Germania (ARD) a militat pentru introducerea unei noi taxe pentru computerele si telefoane le mobile care pot accesa programele radio TV via Internet. Cu toate acestea noua taxa a atras critici vehemente din partea asociatiilor care reprezinta interesele firmelor germane, in special din zona intreprinderilor mici si mijlocii.

Germania are una din cele mai mari taxe radio Tv din Europa, fiind depasita doar de Elvetia si tarile scandinave. Veniturile colectate din aceasta taxa sunt utilizate pentru finantare a patru posturi nationale televiziune, mai multe posturi Tv locale si a radioului public.

Rompres