Fara birocratie - Rovinieta poate fi platita prin SMS, de miercuri

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 12:50
2642 citiri
Fara birocratie - Rovinieta poate fi platita prin SMS, de miercuri

Soferii pot plati rovinieta prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) incepand de miercuri, doar in reteaua Orange, numarul de telefon alocat fiind 7500, cu un tarif de 5 eurocenti/mesaj.

Achitarea acestui tarif prin intermediul SMS a devenit posibila de la finele saptamanii trecute, urmare a intrarii in vigoare a prevederilor unui ordin al Ministrului Transporturilor. Plata poate fi efectuata in acest mod numai de catre utilizatorii romani si numai pentru perioada minima de utilizare, se arata intr-un comunicat al Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).

Aceasta facilitate de plata a rovinietei a fost dezvoltata si pusa la dispozitia utilizatorilor de CNADNR impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale si operatorul de telefonie mobila Orange.

La achitarea tarifului, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay) va transmite, prin SMS, la numarul 7500, numarul de inmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei corespunzatoare tipului vehiculului si va primi un SMS prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate si cu privire la costul taxei si cel total al tranzactiei.

Clientul va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelasi numar, a unui nou SMS cu textul "DA".

Ulterior, utilizatorul va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment in care va fi tarifat cu suma corespunzatoare rovinietei alese.

#plata rovinieta, #plata rovinieta SMS, #rovinieta Romania , #Taxa rovinieta