Guvernul stabileste nivelul taxelor si impozitelor in 2013

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 11:01
2309 citiri
Guvernul stabileste nivelul taxelor si impozitelor in 2013

Guvernul ar urma sa supuna dezbaterii in sedinta de miercuri un proiect de hotarare privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora, precum si amenzile aplicabile incepand cu anul 2013.

Pe agenda se afla si un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal.

Ministrii vor dezbate si un proiect de ordonanta de urgenta pentru aprobarea Acordului de garantie intre Romania si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, semnat la Bucuresti, la 28 noiembrie 2012, privind garantarea in proportie de 100% a obligatiilor aferente Acordului de imprumut (Restructurarea financiara a Companiei Nationale de Cai Ferate ''CFR'' SA ) intre Compania Nationala de Cai Ferate ''CFR'' SA si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare in valoare de pana la 175.000.000 euro.

Alt act normativ vizeaza cadrul institutional pentru coordonarea, implementarea si gestionarea asistentei acordate Romaniei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European si prin Mecansimul Financiar Norvegian pe perioada de programare 2009-2014.

De asemenea, Guvernul ar putea modifica Ordonanta de urgenta 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Cabinetul ar mai urma sa aprobe si finantarea din bugetul alocat Ministerului Afacerilor Externe a unor compensatii financiare pentru pierderile materiale suferite de personalul Ambasadei Romaniei la Tripoli in contextul evacuarii precipitate in tara dupa izbucnirea conflictului intern armat si al jefuirii ulterioare a bunurilor proprii.

Pe agenda sedintei figureaza si un proiect de hotarare privind organizarea inspectiilor si stabilirea atributiilor generale in efectuarea acestora in vederea aplicarii Ordonantei Guvernului 119/1999 privind controlul intern sau managerial si controlul financiar preventiv.

Ministrii vor mai decide alocarea unor bani din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2012, pentru unele judete.

Guvernul ar urma sa modifice si Hotararea Guvernului nr. 174/2010 privind stabilirea formei si continutului permiselor de mic trafic de frontiera.

Cabinetul isi propune sa stabileasca masuri pentru aplicarea prevederilor Regulamentului (CE) 1107/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 21 octombrie 2009 privind introducerea pe piata a produselor fitosanitare si de abrogare a Directivelor 79/117/CEE/si 91/414/CEE ale Consiliului.

Guvernul ar urma sa aprobe si un proiect de hotarare pentru aprobarea strategiei de vanzare a unui pachet de actiuni nou-emise prin oferta publica de majorare a capitalului social a Societatii Comerciale Complexul Energetic Oltenia SA.

#taxe si impozite Romania, #plata taxe locale, #impozite locale 2013 , #Taxe locale