Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Impozitele se pot plati incepand cu 4 ianuarie

Impozitele se pot plati incepand cu 4 ianuarie

Imediat ce directiile de impozite si taxe locale isi reiau activitatea anul viitor, adica din 4 ianuarie, persoanele care vor isi pot plati impozitele si taxele locale aferente anului 2010. 

Acestea vor fi majorate, in medie, cu aproximativ 19%, in functie de categoria de impozit; impozitele pe cladiri s-au majorat cu 14,81%, impozitele pe terenuri - cu 14,75% -, taxa asupra mijloacelor de transport s-a majorat diferentiat, in functie de capacitatea cilindrica, cea mai mare crestere fiind la masinile cu motor mai puternic, de 20%.

Plata integrala a impozitelor datorate pentru 2010 beneficiaza si anul viitor de bonificatie de 7%.


De exemplu, daca pentru 2010 aveti de platit pentru casa un impozit de 100 lei si achitati intreaga suma pana pe 31 martie 2010, veti face o economie de 7 lei, anume acea bonificatie de 7%.


O alta varianta este sa platiti darile in doua rate, termenele scadente fiind 31 martie, respectiv 30 septembrie.


In cazul in care alegeti aceasta varianta, nu mai beneficiati de bonificatia de 7%.


In Bucuresti, majorarea impozitelor si taxelor locale a respectat in totalitate prevederile din Codul Fiscal.


Avand in vedere ca este un an de criza si tinand cont de gradul de suportabilitate al populatiei, Primaria Capitalei nu a adoptat o majorare mai mare decat cea din Codul Fiscal, desi avea dreptul sa mearga cu cresterea pana la 50%. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1270 ori
Citeste mai multe despreimpozite taxe plata