Coplata intra in vigoare de la 1 aprilie

Duminica, 31 Martie 2013, ora 13:55
1768 citiri
Coplata intra in vigoare de la 1 aprilie
Foto: cineceapromis.ro

Spitalizarea se plateste incepand de luni, 1 aprilie. Coplata va fi cuprinsa intre 5 si 10 lei si va fi achitata la sfarsitul perioadei petrecute la spital.

Tot de la 1 aprilie, managerii spitalelor care continua sa acumuleze datorii vor fi demisi din functie.

"Introducerea coplatii a fost o masura discutata cu organismele internationale inca din 2009 si aprobata anul trecut. Noi am cautat sa negociem cu Fondul Monetar International stabilirea unei sume modice, intre 5 si 10 lei. Aceasta se va percepe de fiecare spital, pe baza aprobarii Consiliului de Administratie, o singura data, la externare", a spus ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu, la mijlocul lunii martie.

Fiecare spital va stabili care este suma pe care pacientii o vor plati la externare, dar aceasta nu putea depasi 10 lei.

Noua taxa nu este pe placul pacientilor."Coplata va genera frustrare pentru pacienti atunci cand vor iesi din spital. Trebuia sa creasca intai calitatea serviciilor in spitalele din Romania si apoi sa vina ca o taxa suplimentara aceasta coplata"

De asemenea managerii care vor acumula datorii catre producatorii de medicamente sau catre furnizorii de servicii medicale timp de trei luni consecutiv isi vor pierde automat functia.

#coplata 1 aprilie, #coplata intra vigoare, #plata coplata , #Taxe speciale