Cum se face un denunt la Fisc si ce risca "informatorul"

Marti, 25 Iunie 2013, ora 09:53
5659 citiri
Cum se face un denunt la Fisc si ce risca "informatorul"

Evaziunea fiscala poate fi intalnita la tot pasul in Romania, fara a fi necesara o vigilenta iesita din comun, de la vecinii care nu isi declara veniturile reale, la buticul de la colt care nu emite bon pana la angajatorul care se sustrage de la plata obligatiilor catre stat.

Romanii pot transmite Fiscului informatii privind posibile fapte de evaziune urmand o procedura specifica. Acuzatiile trebuie sa fie intemeiate, riscandu-se in caz contrar pedepse aspre.

Potrivit reprezentantilor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), orice cetatean sau organizatie legal constituita poate semnala posibile cazuri de evaziune prin sesizare scrisa sau in format electronic transmisa catre ANAF.

"Informatorul" poarta numele de petent si trebuie sa semneze sesizarea. Astfel, in conformitate cu art.7 din OUG 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, "petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau in considerare si se claseaza", au precizat reprezentantii ANAF pentru Ziare.com.

Citeste mai multe despre Cum se face un denunt la Fisc si ce risca "informatorul" pe Ziare.com.

#Fisc informator, #denunt evaziune fiscala, #sesizare evaziune ANAF , #Taxe speciale