Ponta scuza universitarii de la taxa de solidaritate, dar nu renunta la idee

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 15:53
2414 citiri
Ponta scuza universitarii de la taxa de solidaritate, dar nu renunta la idee

Premierul Ponta a spus ca nu va renunta la taxa de solidaritate aplicata celor din sistemul bugetar cu salarii mari si ca singura exceptie pe care o va accepta vor fi profesorii universitari.

"De la profesori (n.r. cu salarii) peste 4.500 nu mai impozitez, in rest nu o las balta, dar doar acolo, e tot ce pot sa fac", a declarat Ponta, potrivit Realitatea TV. Afirmatia a fost facuta la Bookfest, cand dialoga cu cateva persoane din mediul universitar. Primul-ministru a participat la lansarea cartii "Despre China", de Henry Kissinger, carte pe care a marturisit ca a citit-o deja in engleza, in forma electronica, fiind cunoscutp pasiunea lui despre aceasta tara.

Cat priveste taxa de solidaritate, Ponta i-a indemnat pe "domnii" care castiga de la stat sute de milioane si se considera atat de competenti "sa se duca la companii private" daca vor sa aiba aceste salarii. "Sa iei la stat 350 de milioane de lei (vechi - n.r.) pe luna ca sa fii consilier intr-o societate de stat care nici nu are concurenta, cu asta nu o sa ma impac si tot o sa rezolv problema", a sustinut el. Premierul a povestit ca a discutat deja cu ministrul de Finante, Florin Georgescu, "care gandeste ca el pe aceasta problema". "O sa venim cu solutia legislativa in asa fel incat sa nu ne dea in judecata si sa castige dupa aceea", a afirmat seful Executivului.

#taxa salarii mari, #taxa solidaritate profesori, #taxa solidaritate Ponta , #Taxe speciale