ATV-uri de 50 de milioane euro

Luni, 18 Iunie 2007, ora 10:57
2748 citiri

Tarifele mici practicate de producatorii de ATV-uri, reducerea taxelor vamale de la 30% la 10% si dorinta de a fi in pas cu moda au facut ca solicitarile pentru acestea sa se dubleze. Incasarile vor ajunge la suma de 50 de milioane de euro.

ATV-urile (All Terain Vehicle) sunt vehicule mici, cu patru sau sase roti, ce pot fi utilizate de una sau doua persoane. Datorita formei, marimii, precum si a accesoriilor cu care pot fi dotate, aceste masinute pot fi utilizate pentru diverse activitati in agricultura, gospodarie, turism etc. Vehiculele sunt construite astfel incat sa treaca prin mlastina, noroi, nisip, pe carari de munte sau prin zapada, putand fi astfel utilizate pe tot parcursul anului. Mai mult, exista modele pentru conducerea carora nu este necesara detinerea de permis sau inmatricularea vehiculelor. "Daca acum trei ani achizitionarea unui ATV era considerata un hobby, acum a devenit ceva normal. Oricine poate avea un ATV cu care se poate plimba", a explicat Andreea Radu, administrator Motoboom Sebes.

AFACERE. De la inceputul anului majoritatea societatilor care comercializeaza ATV-uri a inregistrat vanzari aproape duble. Importatorii estimeaza ca piata va ajunge anul acesta la circa 8.000-10.000 de unitati. Tinand cont ca pretul mediu pentru un ATV este de 5.000 de euro, importatorii estimeaza venituri de 50 de milioane de euro. "Pana in prezent s-a inregistrat o crestere de 150% a vanzarilor, datorita preturilor mai mici practicate de producatori, dar si micsorarii taxelor vamale de la 1 ianuarie 2007", a declarat Mihai Bucsa, administrator al societatii Auto Moto House. "Estimam ca vanzarile de anul acesta sa fie la un nivel cel putin dublu fata de anul trecut. Cea mai mare cerere, circa 99%, se inregistreaza pentru ATV-urile inmatriculabile, care sunt ceva mai scumpe. Daca anul trecut am vandut 300 de bucati, anul acesta estimam sa depasim 750 de exemplare", a declarat Madalina Stamate, dealer al marcii Polaris.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.jurnalul.ro/articole/95160/atv-uri-de-50-de-milioane-e/ target=_blank>JurnalulNational</a>)