AMRCR: Majorarea TVA la 24% va lovi dramatic economia

Luni, 28 Iunie 2010, ora 19:10
1730 citiri
AMRCR: Majorarea TVA la 24% va lovi dramatic economia

Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) considera ca majorarea TVA cu 24% va lovi dramatic economia, atat la nivelul consumatorilor, cat si al agentilor economici cu activitate in tara noastra, fiind totodata o masura care induce cresterea evaziunii fiscale, potrivit Newsin.

"Urgenta cu care se ia aceasta masura nu poate prevala in fata consecintelor nefaste, directe si indirecte, si nici nu poate scuza indolenta decidentilor politici cand vine vorba despre masurile ferme cerute de mediul de afaceri, in vederea asanarii mediului economic si rezolvarii problemelor dezechilibrelor structurale care afecteaza bugetul Romaniei in ultimii ani. E de prisos sa vorbim despre efectele maririi TVA pentru ca toti specialistii in domeniu si-au spus deja cuvantul", se arat intr-un comunicat emis luni de asociatie.

AMRCR considera totodata ca singura solutie viabila pentru salvarea bugetului de stat este diminuarea evaziunii fiscale, "care sufoca tot mai mult comertul din Romania si operatorii comerciali".

In opinia Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania, exista o tentatie crescanda a agentilor economici intermediari de a comite evaziune fiscala.

"Nenumarati producatori au fost nevoiti sa puna lacat afacerilor, pentru ca nu au mai putut tine pasul cu importurile netaxate, fie ca a fost vorba despre zahar, carne, legume, fructe etc.

Astfel, fara eficientizarea activitatilor de combatere a evaziunii fiscale, toate incercarile de a carpi bugetul de stat vor fi in van, ba mai mult, se vor intoarce impotriva contribuabililor buni platnici, in timp ce retelele organizate ale evazionistilor de anvergura vor continua sa functioneze fara emotii.

Atragem atentia asupra faptului ca insasi aceasta crestere a TVA-ului este o masura care induce cresterea evaziunii fiscale, mai ales pe piata agro-alimentara, iar autoritatile de control fiscal si vamal, depasite tot timpul de situatie, au uriasa responsabilitate de a stopa criminalitatea in acest domeniu si de a contribui, poate decisiv, la restabilirea echilibrului bugetar prin repunerea in fapt a legilor statului roman. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#majorare, #tva, #economie, #masuri, #evaziune fiscala , #TVA