AMRCR: Reducerea TVA la paine se va regasi in scaderea proportionala a preturilor la raft

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 14:44
3003 citiri
AMRCR: Reducerea TVA la paine se va regasi in scaderea proportionala a preturilor la raft

Reducerea TVA la paine, la 9%, se va regasi in scaderea proportionala a preturilor la raft, se arata intr-un comunicat al reprezentantilor Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR).

"Ne aflam intr-o situatie extrem de dificila de subconsum si suntem cu totii de acord ca o cota mare de TVA este o frana in cresterea consumului si, implicit, a bunastarii cetatenilor. In ultimul timp au fost destui sceptici care au descurajat Executivul sa reduca mai devreme taxa pe valoarea adaugata pretinzand ca o micsorare a acesteia se va regasi in profitul comerciantilor.

Noi dorim sa ne adresam consumatorilor nostri, dar si celor care au rezerve in legatura cu aceasta masura, asigurandu-i ca diferenta de pret aferenta scaderii cotei de TVA va fi resimtita de clientii nostri in buzunarul lor", spun reprezentantii AMRCR.

Ordonanta care vizeaza reducerea TVA pentru paine a fost adoptata in sedinta de marti a Guvernului. Masura vizeaza implementarea unei cote reduse a TVA de 9% pentru livrarea de paine, grau si faina. Premierul Victor Ponta a anuntat ca diminuarea TVA pentru paine va intra in vigoare de la 1 septembrie 2013.

Marii retaileri isi propun sa intreprinda toate demersurile care le stau la indemana pentru ca preturile de la raft sa scada in mod efectiv cu acelasi procent cu care va scadea cota taxei.

"Un element esential al acestui demers este implicarea producatorilor. In consecinta, membrii AMRCR vor continua operatiunile comerciale cu producatorii care inteleg sa respecte si sa aplice aceasta masura economica. In opinia membrilor nostri, cei mai mari operatori de retail de pe piata romaneasca, o astfel de masura va contribui la reducerea evaziunii fiscale, la incurajarea producatorilor locali si va stimula cu siguranta si consumul", a declarat Delia Nica, director executiv AMRCR.

Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) este o asociatie profesionala din care fac parte cei mai mari jucatori care opereaza pe piata de retail din Romania. Aceasta a fost constituita in anul 2003 si are ca membri Cora, Carrefour, Auchan, Kaufland, real, Selgros, Metro Cash & Carry, Billa, Mega Image, Penny Market, Lidl, Praktiker, Bricostore, Baumax, Dedeman, Hornbach, OBI si Mobexpert.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reducere TVA paine, #scadere pret paine, #pret paine supermarket, #pret comercianti paine , #TVA