ANAF propune alte formulare pentru firmele cu regim special

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 14:22
1261 citiri
ANAF propune alte formulare pentru firmele cu regim special

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a elaborat un proiect de act normativ pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de declaratii informative ale agentilor economici care au optat pentru regimul special de scutire si care au cifra de afaceri sub plafonul de 35.000 euro, informeaza NewsIn.

"Urmare recomandarilor reprezentantilor Comisiei Europene formulate in timpul vizitelor de asistenta si monitorizare privind Simularile Bazelor TVA pentru resursele proprii, recomandari care se refera la necesitatea obtinerii unor date detaliate privind agentii economici care au optat pentru regimul special de scutire (cifra de afaceri sub plafonul de 35.000 euro), a fost necesara modificarea dispozitiilor art.156 alin.(4) si alin.(5) din Codul fiscal, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.117/2010, cu intrare in vigoare de la data de 1 ianuarie 2011", se arata intr-un comunicat transmis luni de ANAF.

Astfel, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art.153 din Codul fiscal, a caror cifra de afaceri, astfel cum este prevazuta la art. 152 alin. (2), realizata la finele unui an calendaristic, este inferioara sumei de 35.000 euro, trebuie sa comunice printr-o notificare scrisa organelor fiscale competente, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii catre persoane inregistrate in scopuri de TVA.

In acelasi timp, trebuie sa comunice si suma taxei aferente. ca si suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii catre persoane care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA, precum si suma taxei aferente.

De asemenea, trebuie comunicata si suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii catre persoane inregistrate in scopuri de TVA, suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii catre persoane care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA, suma totala si taxa aferenta achizitiilor de la persoane inregistrate in scopuri de TVA, precum si suma totala a achizitiilor de la persoane care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anaf, #declaratii, #firme, #formulare , #TVA