APDRP deconteaza TVA exclusiv pentru cheltuielile eligibile beneficiarilor Masurii 431.1

Marti, 20 Iulie 2010, ora 17:01
1920 citiri

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a anuntat marti ca deconteaza TVA exclusiv pentru cheltuielile eligibile beneficiarilor Masurii 431, sub-masura 431.1, faza 3, pentru cheltuielile neeligibile beneficiarul suportand toate costurile din fondurile proprii, informeaza NewsIn.

"Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) deconteaza Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) beneficiarilor Masurii 431 - "Functionarea Grupurilor de Actiune Locala, dobandirea de competente si animarea teritoriului", sub-masura 431.1 "Constructie parteneriate public private", faza 3 "Sprijin financiar pentru pregatirea dosarelor pentru selectia GAL, exclusiv pentru cheltuielile eligibile, decontate din finantarea nerambursabila din FEADR (contributia publica) ", se arata in comunicatul institutiei.

In acest sens, APDRP certifica cheltuielile eligibile autorizate si TVA aferenta acestora si solicita de la MADR virarea fondurilor prin formularul "Solicitare de fonduri pentru sumele necesare acoperirii platii TVA aferente proiectelor finantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala" din cadrul Anexei nr. 11 a Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 16/2010.

Decontarea TVA se va face de catre APDRP doar pentru cheltuielile eligibile realizate de catre beneficiar, pentru cele neeligibile acesta suportand toate costurile din fondurile proprii.

Beneficiarii sub-masurii 431.1, faza 3, sunt Grupurile de Actiune Locala (GAL).

Acestea sunt constituite din unitati administrativ-teritoriale, asociatii ale acestora legal constituite si organisme neguvernamentale nonprofit, de utilitate publica, avand personalitate juridica.

Finantarea proiectelor depuse de GAL se realizeaza prin contributie publica (UE si Guvernul Romaniei) de 80% si cofinantare privata de 20%.

In acest moment, pentru faza 3 a Masurii 431 au fost contractate 111 proiecte, cu o valoare publica de 4,8 milioane de euro.

#APDRP decontare tva cheltuieli , #TVA