Atentie la bunurile sau serviciile platite in avans. Fiscul poate impune regularizarea TVA-ului dedus

Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 16:06
1875 citiri
Atentie la bunurile sau serviciile platite in avans. Fiscul poate impune regularizarea TVA-ului dedus

Fiscul va putea impune contribuabililor regularizarea TVA dedusa aferenta achizitiilor de bunuri care nu mai ajung sa fie efectuate, se mentioneaza intr-o decizie recenta a Curtii Europene de Justitie formulata intr-o cauza din Bulgaria.

Specialistii contactati de AvocatNet.ro sustin ca avand in vedere decizia CJE, firmele din Romania vor trebui sa fie atente atunci cand platesc in avans bunuri sau servicii, pentru ca daca livrarea nu va mai avea loc, atunci vor trebui sa regularizeze TVA dedusa.

Curtea Europeana de Justitie (CEJ) a formulat recent o decizie in cauza C-107/13 (FIRIN), unde disputa a reprezentat-o refuzul autoritatilor fiscale bulgare de a acorda drept de deducere pentru TVA aferenta avansului achitat de catre societatea FIRIN OOD pentru achizitia de grau pe motiv ca livrarea bunurilor nu a fost realizata, se mentioneaza intr-o informare a NNDKP Consultata Fiscala.

Citeste mai multe despre Atentie la bunurile sau serviciile platite in avans. Fiscul poate impune regularizarea TVA-ului dedus pe AvocatNet.ro

#deducere TVA, #achizitii bunuri, #contribuabili romani , #TVA