Chitoiu, 85% convins ca de la 1 iulie se reduce TVA pentru paine la 9%

Duminica, 12 Mai 2013, ora 10:23
1238 citiri
Chitoiu, 85% convins ca de la 1 iulie se reduce TVA pentru paine la 9%

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu (PNL), a declarat sambata ca este convins in proportie de 85% ca de la 1 iulie TVA la paine se va reduce la 9%.

"Cred, peste 85%, ca incepand cu 1 iulie reducem TVA la 9% pentru paine. Incepand cu 1 ianuarie 2014 avem in vedere reducerea unor impozite asumate in programul de guvernare, ori TVA de la 24 la 19% ori reducerea contributiilor cu 5%. Oricare din cele doua masuri au rolul de a stimula consumul, de a reduce costul cu forta de munca, de a da o gura de respiro mediului economic", a declarat vice-premierul si ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, citat de Antena3.

Premierul Victor Ponta a declarat in urma cu o luna ca va exista o dezbatere importanta in Guvern privind proiectul de reducere a TVA la paine, el aratand ca sunt tot felul de interese ca lucrurile sa nu se intample.

Tot atunci, in presa a aparut un document avand sigla "Ministerul Finantelor Publice-Cabinet Ministru", cu semnatura, stampila si numar de inregistrare, care arata ca, din punct de vedere strict economic, reducerea TVA la paine ar genera un impact bugetar negativ semnificativ.

Ministrul Daniel Chitoiu a comentat atunci informatia spunand ca taxa pe valoarea adaugata va fi redusa la paine incepand cu luna iulie deoarece reprezinta un angajament politic al USL si ca documentul in care se arata ca nu exista venituri de compensare pentru o astfel de masura este "un document intern", dar ca sursele de compensare pot fi totusi asigurate printr-o "imbunatatire a colectarii".

#scadere TVA paine, #Daniel Chitoiu impozit , #TVA