Codul Fiscal se modifica - Vezi care sunt cele mai importante noutati

Luni, 02 Iulie 2012, ora 15:15
2041 citiri
Codul Fiscal se modifica - Vezi care sunt cele mai importante noutati

Codul Fiscal se modifica din nou. Printre cele mai importante noutati din Codul Fiscal, care a intra in vigoare la 1 iulie, se numara majorarea plafonului de impozitare la care firmele sunt obligate sa plateasca TVA sau deducerea doar a 50% din TVA-ul vechiculelor achizitionate prin leasing.

Una dintre noile prevederi ale Codului Fiscal vizeaza majorarea plafonului la care firmele sunt obligate sa plateasca TVA de la 35.000 de euro, la 65.000 de euro (calculat la cursul de schimb de 3,3917 lei/euro - aferent momentului aderarii Romaniei la UE). Prin urmare, persoanele care realizeaza si declara o cifra de afaceri inferioara acestui prag (echivalentul a 220.000 de lei) pot aplica regimul de scutire a TVA pentru operatiunile realizate.

O alta modificare importanta a Codului Fiscal este reducerea la 50% a deductibilitatii de la plata TVA pentru vehiculele achizitionate in baza unui contract de leasing sau inchiriere. Daca pana acum aceste cheltuieli erau deductibile integral pentru o masina aferenta fiecarei persoane cu functie de conducere, incepand cu 1 iulie, nivelul se reduce la jumatate.

Modificarile Codului Fiscal vizeaza schimbari importante si in domeniul contributiilor sociale. Astfel, incepand cu 1 iulie 2012, Fiscul va fi responsabil cu administrarea contributiilor sociale pentru pensii si sanatate datorate de persoanele fizice.

Contributiile se vor achita la unitatile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale in raza carora sunt luati in administrare contribuabilii.

O alta modificare adusa Codului Fiscal vizeaza anularea inregistrarii in scopuri de TVA a persoanei care nu a depus deconturi de TVA timp de sase luni consecutive.

#Cod Fiscal modificari, #Cod Fiscal reglementari, #prevederi cod fiscal , #TVA