Daciana Sarbu vrea scaderea TVA pentru produsele bio

Duminica, 17 Noiembrie 2013, ora 09:58
1565 citiri
Daciana Sarbu vrea scaderea TVA pentru produsele bio
Foto: cotodianu.ro

Europarlamentarul PSD Daciana Sarbu si-a exprimat speranta ca se va ajunge la o scadere a TVA la produsele bio, pentru a incuraja alimentatia sanatoasa, dar si pe cei care vor sa investeasca in astfel de culturi.

"Am sustinut cu toata convingerea si sper ca ajungem la scaderea TVA la produsele bio tocmai sa incurajam o alimentatie sanatoasa si sa reusim sa le scadem pretul. Am avut o crestere, suntem pe locul doi in Europa la cresterea suprafetei de exploatare agricola a produselor bio si cred ca aceasta reducere a TVA va incuraja in continuare oamenii sa investeasca in acest sector", a declarat Daciana Sarbu, care a participat sambata la o dezbatere despre educatia parentala.

Intrebata cum comenteaza acuzatiile europarlamentarului PDL Elena Basescu, care a sustinut ca premierul Victor Ponta sprijina reducerea TVA la produsele bio pentru a face campanie sotiei sale, Daciana Sarbu a refuzat sa intre intr-o polemica pentru "a nu face si mai rau acestui sector".

"Sigur ca ne putem folosi de anumite subiecte pentru a ne face campanie personala, dar, atunci cand afectezi atatia oameni care muncesc in acest sector punand la indoiala niste masuri care vin in sprijinul lor, cred ca e foarte gresit. Nu are niciun sens sa intru in polemici care ar face si mai mult rau", a spus Daciana Sarbu.

Ea i-a incurajat pe consumatori sa aiba incredere in autenticitatea produselor bio din magazine. "Nu ar trebui sa aiba suspiciuni, pentru ca odata ce au ajuns in magazine sunt produse controlate", a explicat europarlamentarul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Daciana Sarbu TVA bio, #TVA produse bio, #reducere TVA produse bio , #TVA