Daianu: Plata TVA doar la incasare, "balon de oxigen" pentru mediul de afaceri

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 17:14
1738 citiri
Daianu: Plata TVA doar la incasare, "balon de oxigen" pentru mediul de afaceri

Masura privind plata TVA doar la incasare, la facturi totale de pana la 500.000 de euro, reprezinta un "balon de oxigen" pentru mediul de afaceri, insa ar putea fi compensata cu o imbunatatire a incasarilor la buget, a declarat pentru NewsIn Daniel Daianu, profesor la SNSPA.

"Mediul de afaceri cere asa ceva. Sunt multe firme care, in perioada de criza, au mari probleme cu lichiditatile. O astfel de masura ar da un balon de oxigen mediului de afaceri.

Pe de alta parte, ar lovi bugetul daca am asista la o cadere a incasarilor bugetare care sa nu fie compensate intr-o faza ulterioara, daca acest balon de oxigen va ramane doar un balon de oxigen si nu s-ar concretiza intr-o mai buna performanta economica care sa alimenteze incasarile bugetului", a mentionat Daniel Daianu, profesor la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) din Bucuresti.

Acesta sustine ca bugetul pe 2013 ar putea fi construit in asa fel incat sa permita o eventuala compensare, chiar si temporara, a veniturilor la buget.

"Trebuie facut in asa fel incat prin constructia bugetului pe 2013 sa se permita o eventuala compensare, chiar si temporara, a veniturilor. Daca iti asumi o asemenea masura trebuie sa te gandesti la ceea ce poate compensa. Cei care gestioneaza bugetul public asteapta o conduita mai buna in ceea ce priveste plata taxelor si impozitelor", a mai spus Daianu.

De la 1 august, plata TVA la facturi totale de pana la 500.000 de euro ar putea fi facuta doar la incasare, cu conditia ca aceste plati sa fie prin banca, nu cash, a anuntat marti seara premierul Victor Ponta, precizand ca Guvernul va anunta luni mai multe masuri ce vor fi aplicate de luna viitoare.El a adaugat ca masurile trebuie discutate si cu partenerii internationali FMI, CE si BM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Daianu plata TVA, #Daianu plata TVA facturi achitate, #Daianu TVA incasari , #TVA