Rambursarea TVA online catre firme va fi posibila prin "e-invoice"

Marti, 05 Iunie 2012, ora 11:28
2415 citiri
Rambursarea TVA online catre firme va fi posibila prin "e-invoice"

Firmele vor putea sa completeze formularele pentru rambursarea de TVA online, printr-un proiect pilot - "e-invoice" - ce urmeaza sa fie implementat de autoritati, a declarat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Dan Nica.

"Vom demara proiectul e-invoice, care vizeaza rambursarea TVA catre firme utilizand mijloace electronice. Trebuie sa vedem daca se poate realiza online, fara ca acestea sa mai poate discutii cu cineva de la Finante. Sunt sase tari care au deja acest sistem. Cred ca orice formular care are proces de validare a campurilor este un formular corect si simplu de completat", a afirmat Dan Nica.

Proiectul ar putea costa aproximativ trei milioane euro, a precizat oficialul MCSI.

"Am putea aloca, dupa o analiza a realocarii fondurilor europene, 2 - 3 milioane euro. Este un proiect pilot la care ar putea participa 100.000 de firme.

Inca nu am decis numarul acestora, inca nu am stabilit caietul de sarcini pentru licitatie. Apoi, daca va exista o presiune a firmelor, proiectul se poate dezvolta. Am gandit acest proiect pentru a inlesni procesul de rambursare de TVA pentru firme, pentru a le usura acestora activitate. Orice formular se poate completa online, nu este nevoie de consultant", a spus Dan Nica.

MCSI urmeaza sa deruleze procedurile de licitatie pentru contractarea proiectului pilot.

"Primele criterii sunt clare, cine plateste mai mult il poate derula si trebuie sa fie un proces corect si transparent", adaugat Nica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rambursare TVA online, #rambursare TVA firme, #e invoice TVA , #TVA