Finantele instruiesc gratuit contribuabilii pentru aplicarea sistemului TVA la incasare

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 17:59
2336 citiri
Finantele instruiesc gratuit contribuabilii pentru aplicarea sistemului TVA la incasare

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va asigura gratuit instruirea contribuabililor interesati privind aplicarea sistemului TVA la incasare, in zilele de 27 noiembrie si 4 decembrie in Bucuresti si in orasele resedinta de judet.

"Avand in vedere caracterul de noutate al acestor prevederi s-a considerat necesar sa fie luate masuri suplimentare pentru a aduce la cunostinta contribuabililor modul de aplicare a sistemului TVA la incasare", se arata intr-un comunicat al MFP.

In Bucuresti, sedintele de instruire sunt organizate la Institutul National de Statistica, pe 27 noiembrie si 4 decembrie, intre orele 10.00 si 13.00, iar termenele de inscriere a contribuabililor interesati sunt 23 si 30 noiembrie.

In aceleasi zile vor fi organizate actiuni similare de catre directiile finantelor publice judetene in municipiile resedinta de judet, acestea urmand sa anunte detaliile pentru inscriere.

Ministerul Finantelor a elaborat Ghidul privind aplicarea sistemului TVA la incasarea facturilor, de la 1 ianuarie 2013, acesta reunind toate prevederile legale din Codul Fiscal, din normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal, precum si din normele procedurale, necesare in cazul operatiunilor care intra sub incidenta sistemului TVA la incasare.

TVA la incasarea facturii: Cand si cum vom plati?

Ghidul mai cuprinde explicatii, comentarii, exemplificari, in situatia in care intelegerea textelor legale este mai dificila sau necesita coroborari intre diferite articole din cod si din norme.

Guvernul a aprobat la finele lunii august, prin ordonanta, introducerea sistemului TVA la incasare, care presupune colectarea taxei la momentul incasarii contravalorii livrarilor sau prestarilor efectuate, dar nu mai tarziu de 90 de zile de la data emiterii facturii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#TVA la incasare, #plata TVA Romania, #TVA incasare firma , #TVA