Firmele neinregistrate in Romania pot cere rambursarea TVA pe 2009

Vineri, 31 Decembrie 2010, ora 21:18
1326 citiri
Firmele neinregistrate in Romania pot cere rambursarea TVA pe 2009

Termenul pentru depunerea cererilor de rambursare a TVA aferenta anului 2009 de catre companiile impozabile, dar nestabilite si neinregistrate in acest scop in Romania a fost amanat de la 30 septembrie 2010 pana la sfarsitul lunii martie 2011, prin hotarare aprobata la final de an de catre Guvern, transmite Mediafax.

Hotararea modifica prevederile Codului Fiscal a fost aprobata dupa ce, in octombrie, Consiliul UE a adoptat o directiva prin care termenul limita de depunere a cererilor pentru returnarea TVA catre persoane impozabile stabilite in alt stat membru decat statul membru de rambursare este prelungit pana la finele lunii martie anul viitor.

Modificarea se va aplica si companiilor stabilite in Romania, care pot solicita prin intermediul portalului electronic rambursarea TVA achitata anul trecut in alte state membre.

Directiva europeana a fost adoptata ca urmare a unor intarzieri si probleme tehnice care au afectat dezvoltarea si operarea portalelor electronice ale unor state membre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#firme, #neinregistrate, #romania, #rambursare tva , #TVA