Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul taie sume defalcate din TVA la primarii

Guvernul taie sume defalcate din TVA la primarii

Sumele defalcate din TVA alocate de la bugetul de stat catre bugetele locale vor fi reduse la rectificarea bugetara cu 2,1 miliarde lei, scadere care va afecta atat fondurile pentru salarii si sporuri in invatamantul preuniversitar, cat si cele pentru alocatii sociale, sali de sport si drumuri, precizeaza Mediafax.

Prin reducerea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata transferate catre bugetele locale, fondurile cu salariile, sporurile, indemnizatiile si alte drepturi salariale in bani ale institutiilor sau ale unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, inclusiv ale invatamantului special si centrelor judetene de resurse si asistenta educationala, vor fi diminuate cu 1,17 miliarde lei, conform proiectului primei rectificari bugetare din acest an, obtinut de MEDIAFAX.

Vor fi reduse si fondurile din care se asigura finantarea pentru contributiile personalului neclerical angajat in unitatile de cult din tara (-18,2 milioane lei), ajutorul social si ajutorul pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri (-113,4 milioane lei), drumurile judetene si comunale (-50 milioane lei), dezvoltarea infrastructurii si a unor baze sportive din spatiul rural (-313,5 milioane lei), salariile personalului angajat la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale si alte cheltuieli (-500 milioane lei).Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1246 ori
Citeste mai multe despreguvern tva primarii buget stat